Nyíregyházi Állatpark, Hotel Dzsungel

 

 Nyíregyházi Állatpark

 Magyarország legnagyobb  vidéki állatgyűjteménye 2015-ben Európa legjobb állatkertje lett kategóriájában.

Akik jártak már itt, azok nem csodálkoznak azon, hogy az újdonságoknak se szeri se száma. Magyarország talán legimpozánsabb állatgyűjteménye nem csak attól érdekes, hogy több mint 500 faj 5000 képviselőjét látjuk, hanem a különleges hangulatot árasztó sóstói tölgyerdőtől is.

A 35 hektáros területen kontinensenkénti felosztásban láthatóak az állatok, hogy aki belép, egy nap alatt végigjárhassa a Földet s megfigyelhesse a különböző élőhelyek élővilágát.

Az évente itt megforduló több mint 450.000 ember egy egész napot, de sokszor akár kettőt is eltölt, ahol a hagyományos állatkerti sétát ötvözik a szórakozással és a kikapcsolódást nyújtó kellemes hangulatú helyekkel.

Ilyen pl. majomerdő, ahol órákat eltölthetünk, miközben a madagaszkári makik jópofa játékain derülünk, de kellemes időtöltés az Ócenárium üvegalagútjában időzni, és figyelni a cápákat és a számos szebbnél-szebb halat.

A napi háromszori fóka-show a kikacsolódás csúcspontja, mint ahogy az az élmény, amikor a jegesmedvét úszni látjuk.  Sokan választják a tevegelést is, hiszen nem mindennapi élmény a Sóstói tölgyerdőben utazni a sivatag hajóján.

A park minden évben új, különleges látványelemeket felvonultató kifutókat mutat be az ide látogatóknak, mint például a tavalyi esztendőben megnyílt Viktória ház, ahol elsősorban az Amazonas menti élővilág tárul szemünk elé, vagy az idén átadásra került Andok világa, ahol egy függőhídról letekintve  a dél-amerikai hegyvidék jellegzetes faunája kerül bemutatásra.

A hosszú séta után pedig bizonyára jól esik majd a park híresen ízletes menüiből választani a Bambusz étteremben.

Ha pedig több időt töltenének nálunk, kopogtassanak be állatkerti szállodáinkba, a Hotel Dzsungelbe, vagy az Ózoon Hotelbe, ahol csoportokat, ill. családokat is szívesen látunk.

Szállásaink: www.hoteldzsungel.hu  www.ozoonhotel.hu

Bővebb információkat találnak állatparkunkról a www.sostozoo.hu  oldalon

 

  • Megye: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
  • Város: Nyíregyháza-Sóstófürdő
  • Típus: Osztálykirándulások, Szálláshelyek, Erdei iskolák, Nyári táborok