Iglauer Park

iglauerlogo 
 
Bemutatkozik az Iglauer Park

Miért Park?

Hatalmas fenyőfák- egzotikus faritkaságok- különleges növények. Nem biztos, hogy e szavak hallatán az embernek egy szálláshely jut az eszébe. Sokkal inkább egy botanikus kert, vagy egy arborétum, amely belépődíj ellenében a nyitvatartási idő alatt meglátogatható. De hogy egy ilyen helyen még aludni is lehet?

Az Iglauer Park, Városlődön egy arborétum és egy szálláshely összekapcsolódásából született meg. Az egyhektáros parkban a Bakony növényvilágának jellegzetes képviselői mellett megtalálhatók különleges fafajták és egzotikus növények, melyek dacolnak az itteni hűvös éghajlattal. Szállónk a sátras kirándulótól a hotelt kedvelő turistáig minden vendég számára igényének és pénztárcájának megfelelő szálláshelyet nyújt. Nálunk a természet a hangadó! A hozzánk látogatót megérinti a természet közelsége, a Bakony egyedi klímája és a vadregényes táj hangulata.

Miért Iglauer?

A világhírű Városlődi Majolikagyár tulajdonosa, Iglauer István az 1920-as évek második felében nyári üdülővillát építtetett magának kőedénygyára közvetlen szomszédságában. A nagyrészt fából készült épületet Svájcban előregyártott kitűnő fa alkatrészekből állították össze. A villa körül parkot létesített, mely parkban az összes Magyarországon telepíthető fenyőfát meghonosíttatta.

A villa építtetője iránti tiszteletből kereszteltük e csodálatos parkot a benne található épületekkel Iglauer Parkká.

Szálláshely

Szálláshelyet alpesi faházainkban, 2003-ban épült bungalókban és az Iglauer Villa szobáiban biztosítunk. A park alsó részén sátorhelyek is találhatók. Az ágyak száma (pótágyak nélkül): 145.

Az alpesi faházak 9 személyes, fűthető, kétszintes házak, a bungalók 4 személyes (emeletes ágyas) házikók. A házakhoz külön épületben levő vizesblokk tartozik hideg-meleg folyóvízzel.

A villa 5 darab szobája: 2 darab 2 ágyas, 1 darab 3 ágyas és 2 darab 4 ágyas szobáiban panzió kategóriájú szállást tudunk összesen 15 fő részére biztosítani, minden szobához fürdőszoba tartozik, továbbá minden szobában hűtőszekrény és televízió található. A villa 25 fős különterme vállalati továbbképzések, szemináriumok, tréningek és baráti találkozók kitűnő helyszíne.

Nagyobb, 70-100 fő befogadására alkalmas, középen mobil fallal elválasztható termünk a fogadóépületünk különterme. Az itt megvalósítható rendezvények skálája igen széles. A terem minden konferencia berendezéssel rendelkezik (WIFI, projektor, CD-s rádió, moderációs falak, filchart-ok).

Étkezés

Vendégeink kosztjáról a park saját étkezője gondoskodik. A szép kilátással rendelkező ebédlőnkben egyszerre negyven ember fér el kényelmesen. Konyhánk kínálatában a hagyományos ételek mellett a környék specialitásai is megtalálhatók, az étrend összeállításában látogatóink "szájíze" szerint dolgozunk. Kiránduláskor hideg ételcsomagokat készítünk a csoportok számára, megérkezéskor pedig meleg étellel várjuk őket. Igény esetén megoldható különleges menü készítése (pl. tejérzékeny, lisztérzékeny, vegetariánius, diabetikus).

Bográcsozáshoz 2 darab tűzrakó hellyel rendelkezünk, igény esetén bográcsot, fakanalat, nyársat, csekély térítési díj ellenében tűzifát adunk.

Sport, játék

Parkunk remek lehetőségeket kínál a sportolni vágyók számára. Vendégeink saját röplabda, tollaslabda, kosárlabda és futballpályáinkon tölthetik el aktívan szabadidejüket, ezen kívül asztaliteniszezhetnek. Ha valakit ez még nem elégít ki, akkor az általunk kölcsönzött kerékpáron körültekerhet a környéken, vagy túrázhat az általunk összeállított túraútvonal valamelyikén. Parkunk recepcióján többféle térkép és utikalauz vásárolható a környékről.

Saját hatáskörben saját programok az egynapos kirándulástól az egyhetes táborig

A szállásadás mellett legfontosabb tevékenységünk nemzetiségi, kézműves, erdei iskolai és sport programok szervezése vendégeink számára. Meggyőződésünk, hogy jobb helyismeretünk révén megbízhatóbb, színvonalasabb, izgalmasabb és olcsóbb programokat tudunk összeállítani a csoportok számára, mint a távolról érkezett pedagógusok. A kísérő tanároknak ezeknél a foglalkozásoknál "csak" felügyeleti feladataik vannak, a szervezési munkát az Iglauer Park munkatársai végzik el.

Idei főbb programjaink a következők:

Kézműves programok:

Agyagozás, bőrözés, csuhézás, dekupázsolt alátét készítés, fonalmunkák (körmönfonás, szövés, indián- és japánfonat készítés), gyertyamerítés és öntés, papírmerítés, nemezelés, üvegcsiszolás, üvegfestés, gyékényezés, gyöngyfűzés, textilezés.

Sport aktív programok:

Túra a Bakonyban (túravezetővel), kerékpártúra, tájfutás, íjászat, kosárlabda, futball, szalonnasütés bográcsozás, Rudi bohóc műsora.

Ismeretterjesztő, erdei iskola programok:

Ismerkedés az Iglauer Parkkal, történelmi portya Városlődön, városlődi nemzetiségi tájház, élőhelyek a Bakonyban (erdő, mező, tó, patak), mikroszkópos vizsgálatok, kerékpártúra szakszervezéssel (Bánd Essegvár, Szentgál Tiszafás, Úrkút Őskarszt, Kab-hegy, Bakonybél), Talaj-, vagy vízvizsgálat, fejezetek az éghajlat-változásról, csillagászat, rovarvizsgálat, rendhagyó irodalomóra.

Szolgáltató partnereink szabadidős programjai:

 Sobri Jóska Kalandpark, Nomádia Szabadidőpark, Paintball, Kő-lik barlangtúrák.

Egy-egy program mintegy 1-3 órát vesz igénybe. Foglalkozásaink előnye, hogy a csoport nálunk tartózkodásának időtartamától függetlenül igénybe vehetők: van ajánlatunk egy délután hasznos eltöltésére, de akár egyhetes tábort is meg tudunk szervezni.

2005 óta az Iglauer Park minősített erdei iskolai szolgáltató. Korosztályra bontott erdei iskolai programunk igénybevétele esetén fontos a közös előkészítés. A felkészülésre, eszmecserére nyílt napjainkon van lehetőség. Nyílt napjainkról készséggel nyújtunk információt telefonon.

 Utazásszervezések a környék megismerésére:

Utazásszervezéseink között a teljesség igénye nélkül néhány kedveltebb környékbeli célpontot emelünk ki a távolság megadásával:

$1.    Kislőd: Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark (2 km)

2.    Herend: a porcelánmanufaktúra múzeuma és minimanufaktúrája (10 km)

3.    Ajka- az ajkai üveggyár bemutató terme, parkerdő, bányászati múzeum, városi strand, nomádia szabadidőpark (16 km)

4.    Veszprém- a barokk várnegyed múzeumokkal, templomokkal, Kittenberger Kálmán Vadaspark (20 km)

5.    Tapolcafő: Paintball (20 km)

6.    Szentgál: Kő-lik Barlang

7.    Pápa: nagytemplom, Várkertfürdő, Kékfestő Múzeum (30 km)

8.    Balaton (Alsóörs): fürdés a magyar tengerben (30 km)

9.    Somló: túrával egybekötött borkóstolás (csak idősebbeknek!) a Somló hegyen, Magyarország legkisebb történelmi borvidékén. (30 km)

10.  Nagyvázsony: Kinizsi vár (30 km)

11.  Zirc: Arborétum, ciszterci apátság, Bakonyi Természettudományi Múzeum (40 km)

12.  Sümeg: vár, püspöki palota (40 km)

13.  Művészetek-völgye: a gazdag kulturális programok kavalkádját adó völgy a Balaton felvidéken minden év júliusában nyitja meg kapuit (40 km)

14.  Káli medence: a csodálatos fekvésű Salföld, Kékkút, Mindszentkálla, Köveskál és Szentbékkálla községek a Balatonfelvidéki Nemzeti Parkban (50 km)

Különleges kedvezmények az Iglauer Park vendégeinek!

A környékbeli jelentősebb szolgáltatókkal megállapodást kötve az Iglauer Park vendégei néhány szolgáltatást az alapárnál olcsóbban vehetnek igénybe. A kedvezmény egyetlen feltétele, hogy a csoport legalább 1 éjszakát nálunk töltsön. A jogosító utalvány az Iglauer Parkban beszerezhető, de igény esetén, postán is elküldjük. A kedvezmények eddigi köre a következő:

. a pápai Kékfestőmúzeum belépődíjaira10% (  http://www.kekfestomuzeum.hu/ )

· a pápai Várkertfürdő belépődíjaira 10% (  http://varkertfurdo.hu/ )

· a herendi Porcelánium belépődíjaira 10% ( http://herend.com/hu/ ) 

A kedvezmények köre a szálláshelyünkön is igényelhető Bakony&Balaton Kedvezménykártyával jelentősen bővült, melyről a következő címen lehet bővebb információhoz jutni:

 http://bakony-balaton.hu/hu/bakony-balaton-kartya

 
Iglauer Park
 Városlődi Villa Nonprofit Kft.
8445 Városlőd (Veszprém megye),
Fenyves utca 10-11.
Telefon/fax: 06-88-240 021,
telefon: 06-70-337 1558
e-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Megye: Veszprém megye
  • Város: Városlőd
  • Típus: Osztálykirándulások, Szálláshelyek, Erdei iskolák, Nyári táborok