Túrbucka Erdei Iskola, Ifjúsági Szálláshely Látogatóközpont (Új)

 

Cserépfalui Látogatópark

 

Cserépfalu határában, a Hór-völgy bejáratánál, a Bükki Nemzeti Park déli kapujában nyílt meg 2013-ban a Cserépfalui Látogatópark. A létesítményben a Subalyuki ősember kiállítóhely tekinthető meg, melynek első termében a bükkaljai kőkultúra geológiai alpjait valamint kultúrtörténeti értékeit ismerheti meg a látogató. A második teremben a hajdani Subalyuk Múzeum felfrissített, kibővített anyaga mutatja be a bükki ősemberkutatás kezdetét, a Suba-lyuk barlang feltárásának eredményeit, valamint a neandervölgyi ősember világát. A kiállítás keddtől vasárnapig naponta 10:00 és 16:00 óra között tekinthető meg. A látogatóparkban a kiállítóhely mellett egy konferenciaterem és egy étterem is található, valamint egy kerékpárkölcsönző és egy parkoló egészíti ki a szolgáltatást.

A látogatóparkhoz pihenők, turistautak és egy tanösvény is kapcsolódik. A kék kereszt jelzésen a Hór-völgyön át a Bükkbe lehet kirándulni. A sárga jelzésű túristaúton a Bükkalja fülkés szikláit, a kaptárköveket tekinthetik meg a látogatók.  A piros T jelzésen pedig az Ördög-torony tanösvényre térhetnek rá, mely a Hór-völgyön át visz a cserépfalui kaptárkőhöz, kilátóhoz és a Kisamerikai barlanglakásokhoz.

A Látogatópark munkatársai programajánlatokkal, túravezetéssel és szervezéssel, valamint helyi termékekkel és kiadványokkal várják a vendégeket.

Nyitva tartás:

Keddtől-Vasárnapig 10:00-16:00 között

Kerékpárkölcsönző nyitva tartása ugyan ebben az időpontban.

Belépőjegyek árai:

Felnőtt: 450Ft

Gyerek: 250Ft

Családi ( 2 felnőtt,2 gyerek): 1100Ft

Csoportos (10 főtől): 250Ft/fő

Kerékpárkölcsönzés díjai:

3 óra-1500Ft

6 óra-2000Ft

24 óra-3000Ft

48 óra-5000Ft

Bővebb információ:

 

 

 

Hór-völgyi Látogatópark

    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.bukkalja.com

www.cserepfalu.hu

30/95-89-970