Kapcsolódj ki Családoddal a Krisna-völgyi Búcsúban!

Krisna-völgyi Búcsú: 2015. július 17-18-19-én

A nagy sikerű Krisna-völgyi Valóságshowidén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így ha belépsz, megtudhatod, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilakot a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánlunk ételt Krisnának a házi oltáron. Ne hagyd ki!

Régóta szeretnél jógázni, de félsz a kicsavart és kivitelezhetetlen mozdulatoktól? Netán már jártas vagy a jóga művészetében, és szeretnél új gyakorlatokat is megismerni? Vagy elfáradtál a jövés-menésben, és nem bírja már a derekad az újonnan vásárolt ajándékok cipelését? Vár a jóga és masszázs-sátor!

Tetszik a Krisnás lányok „sminkje”? Netán a henna szerelmese vagy? Vár az arcfestő és henna-sátor, csak bírd kivárni a sort.

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért  a főtéren 1000 nm-es, 500 férőhelyes szabadtéri étteremvárja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel, és Mahádzsana Dásza, a Paprika TV-ből jól ismert szakács főzőshowjával.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Temploma Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehetsz. Mindenképp nézd meg, hiszen itt vár a Farm életének „középpontja”: az oltáron álló Isteni pár.

A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetnek majd el, a könyves sátorban pedig megtalálhatod a védikus irodalom remekeit.

Biokertészetünkben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézd meg, hol, és hogyan termeljük és tároljuk őket!

Általános iskolánk, a Gurukularendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthatsz, ha kíváncsi vagy, hogy telik egy Krisna-hívő kisdiák napja az iskolában!

A kalandok óceánjában merülhetsz el a Kézműves faluban, mely a legizgalmasabb helyszínek egyike azok együttesében, amelyek a Tehenészet környékén várnak.

A több mint félszáz, bemutatót is tartó mester között felfedezhetsz keramikusokat, fazekasokat, kosárfonót, kovácsot, fafaragót, papírmerítőt, hímzőt, csipkeverőt, üvegfestőt, ruhakészítőt, csuhéfonót, és sok más iparművészt is Krisna-völgyből és az ország minden tájáról!

Ha már nem vagy gyerek, talán akkor is nagy élmény lehet megsimogatni egy kis bocit, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel.

A hatalmas kavalkád azonban a Tehenészet melletti, kisebb hegyen álló pavilon, Nandagrámakörüli területen teljesedik ki: a kicsik az idei évtől nem a játszótér mellett élvezhetik a gyerekprogramokat, hanem itt, a bocik közelében, de természetesen a játszótér is nyitva áll majd előttük.

Itt kapnak majd helyet azok a kézművesek, akik gyerekeknek szóló alkotásokat készítenek, és őket is szívesen bevonják a munkálatokba.Amíg a gyerekek új hobbit választanak maguknak, a szülők, – ha kíváncsiak a keleti főzőtudományok praktikáira – egy ősi indiai konyha miliőjében sajátíthatják el a szabadtéri, agyagtűzhelyen történő főzés csínját-bínját, és ha megéheznek, meg is kóstolhatják újonnan szerzett tudományuk gyümölcsét.

Persze ha még nem sikerült elsőre a mesterfogás, akkor sem marad éhen a vendég, mert itt is várja majd az „éhezőket” egy kisebb bio-büfé.

A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket azíjászatsportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül.

Ha elfáradtál, vagy ha érdekelnek az egészséges életmódról, valamint Krisna-völgy, és más ökofalvak mindennapjairól szóló témák, beszélgetésekkel egybekötött, kisebb előadásokkal vár a Gondolat-kiállítássátra.

Természeten ezeken kívül még sok-sok meglepetés vár Rád és kedves családodra, s hogy ezeket meg is örökíthesd, ne felejtsd otthon a fényképeződ, kamerád!

Immáron több éves hagyománya van a Búcsú csoportos meglátogatásának, ezért szeretettel várjuk a buszokkal érkező közösségeket is, hiszen természetesen az idén is van lehetőség ilyen módon ellátogatni a Krisna-völgyi Búcsúba!

Hívd fel még ma Krisna-völgy turisztikai csoportszervezőjét a részletek miatt a következő telefonszámon:

30/641-23-09

Várjuk jelentkezésedet!

A Krisna-völgyi Búcsú szervezői

www.bucsu.krisnavolgy.hu