Szandavári Diáktábor

szandavalogo
 
Szeretettel várjuk a Szanda-patak völgyében megbújó romantikus településen, ahol az érintetlen természet és a vendégszerető emberek felejthetetlen napokat ígérnek az idelátogatóknak.
A Budapesttől mindössze 75 km-re levő apró falu, Szanda, a Cserhát legszebb részén található. A festői utcákon sétálva megismerkedhetünk a palóc népi építészet és kultúra érdekes emlékeivel, a környező Természetvédelmi Területen tett kirándulás során pedig a térség védett növény- és állatvilágával. A vulkanikus Szanda-hegy csúcsán álló középkori várromot meghódítva csodálatos panoráma tárul elénk, és itt találjuk a különleges "andezit orgonát" is, mely geológiai ritkaságnak számít az egész világon..
 
Szandavári Diáktábor a környék kedvező adottságai mellett gazdag sport- és egyéb programlehetőségeket kínál a vendégeknek. A nálunk táborozók sok más mellett kipróbálhatják a lovaglás élményét, átélhetik egy éjszakai állatles izgalmait, megismerkedhetnek a palóc hagyományokkal, mesterségekkel, és megtanulhatják az íjászat fortélyait is.
 
120 férőhelyes szálláshelyünk fűthető, így a téli időszakban is várjuk a havas szépségekre kíváncsi természetbarátokat.
 
Saját éttermünk bőséges és házias jellegű ételekkel várja a vendégeket.

Csoportjaink rendelkezésére áll a tábor autóbusza, amellyel emlékezetes kirándulások tehetők a közeli látnivalókhoz: Hollókő- Világörökség, Ipolytarnóc- Ősmaradványok Rezervátum, Szécsény- Forgách kastély, Balassagyarmat- Palóc Múzeum, stb.

Erdei iskolák, 2-3 napos osztálykirándulások valamint különböző téli és nyári táborok ideális helyszíne a Szandavári Diáktábor, amelyről reméljük, rövidesen Önök is meggyőződnek.

Kérjük, látogassanak el honlapunkra is:

Információ és jelentkezés:

Tel./fax: (06-35) 348-347

E-mail:   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Szandavári Diáktábor megközelítése:

A Szandavári Diáktábor Budapesttől 75 km-re található ÉK-i irányban. Vasúton közvetlen járat (Budapest Keleti pu.-ról) Magyarnándorig, onnan 8 km Volán helyi járattal (a tábor előtt áll meg), vagy a kérésre a tábor saját autóbuszával.

Autóval az M3-as (vagy 3-as) úton Aszódig, majd innen Balassagyarmat felé, és a 18-as km-nél letérés Szanda irányába.

Programajánlat:

Az alábbiakban egy általunk összeállított 7 napos táborozás programját találják. Természetesen egyéni elképzeléseket is megvalósítunk, és színes ajánlatokkal várjuk a 2-3 napos osztálykirándulásokra és az 5 napos erdei iskolákra érkező csoportokat is.

Táborozás a Cserhát legszebb vidékén, Palócföldön

1.nap: Érkezés a Budapesttől mindössze 75 km-re, a Cserhát szívében található, erdőkkel körülölelt hangulatos településre, Szandára. A szálláshely elfoglalása után tréfás falukutatási vetélkedő keretében ismerkedés a táborral és környékével: népi pincesor, palóc építészet, "A Máriácska káponka titka". Szabadprogram. Vacsora.

2.nap: Lovaglás a település lovardájában. A gyerekek futószáras oktatás során tehetik meg első lépéseiket a nyeregben. Bepillantás az állattartás titkaiba - az istálló és egy falusi udvar lakói. Ebéd után a Természetvédelmi Területen kialakított Tanösvény bejárása, majd az ehhez kapcsolódó feladatlapok kiértékelése. Vacsora után szabadprogram, játékos vetélkedők.

3.nap: Strandolással egybekötött egész napos autóbuszos kirándulás Palócföldön: Választás a csoport érdeklődésének megfelelően: Hollókő (Világörökség Múzeumfalu) - Ipolytarnóc (Őslénytörténeti Park) - Balassagyarmat (Palóc Múzeum, strand) - Szécsény (Forgách Kastély) - Pásztó (kolostormúzeum, strand) - Horpács (Mikszáth Emlékmúzeum) - Csesztve (Madách Kúria).

4.nap: Kirándulás az 528 m magasban lévő szandai várhoz. A 13. századi erőd romjaitól csodálatos panoráma tárul a kiránduló elé. A Várhegy oldalában található geológiai ritkaságnak számító "andezit-orgona" megtekintése. A túrázást kedvelők számára a kirándulás folytatható tovább a béri állatkertig, ahol őshonos (őz, vaddisznó, dámszarvas, magyartarka, rackajuhok) és egzotikus állatokkal (láma, strucc, amerikai bölény, rhesus majom) lehet találkozni. A hazaérkezést követően íjászat - az ősi magyar fegyver története, bemutatása, gyakorlati oktatás, majd ismerkedés a palóc hagyományokkal: kézműves foglalkozás.

5.nap: A palóc néprajzi értékeket bemutató program - népviseletek, ünnepi hagyományok. Helyi népdalok tanulása, közös éneklés. Délután különböző sportversenyek rendezése (foci, ping-pong, röplabda, stb.), játékok, vetélkedők (Ki Mit Tud ? - Nógrádról és a palócokról). Vacsora után izgalmas éjszakai állatles a vadőrrel.

6.nap:"Jó palócok és tót atyafiak": Népi építészet és hagyományőrzés a szomszédos Terényben, ahol már évszázadok óta élnek egymás mellett szlovák és magyar nemzetiségűek. Hajó-harangláb, Szent-Györgyi Emlékhely, védett palóc házak. Séta a terényi tóhoz. Este búcsútábortűz, szalonnasütés.

7.nap: Látogatás a Szandai Helytörténeti és Vadászati Múzeumban, ahol érdekes előadás egészíti ki a látványos bemutatót. Szabadprogram, lehetőség ajándékok, emléktárgyak vásárlására. Búcsú a tábortól, hazautazás.

 
 
Kedvezményekről és akciókról érdeklődjön a
(06-35) 348-347-as telefonszámon és tekintsék meg a

  • Megye: Nógrád megye
  • Város: Szanda
  • Típus: Osztálykirándulások, Szálláshelyek, Erdei iskolák, Nyári táborok