Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Segíts magadon a jobb élethez! Nógrádsáp Nógrád megye

Ha egyedi, kreatív egyéniség vagy, valószínű, hogy büszke leszel az identitásodra. Határozd meg, mi tenne téged boldogabbá, és amíg ez egészséges, valósítsd meg. Érezd jól magad az identitásoddal, fejezd ki magad a stílusoddal és ne aggódj mások miatt. Ha úgy érzed, hogy az vagy, aki lenni akarsz, akkor már úton vagy a személyes fejlődés felé.
  Tanuld meg, hogyan segíthetsz magadon a jobb élethez!
 
Ha egyedi, kreatív egyéniség vagy, valószínű, hogy büszke leszel az identitásodra. Határozd meg, mi tenne téged boldogabbá, és amíg ez egészséges, valósítsd meg. Érezd jól magad az identitásoddal, fejezd ki magad a stílusoddal és ne aggódj mások miatt. Ha úgy érzed, hogy az vagy, aki lenni akarsz, akkor már úton vagy a személyes fejlődés felé.
 
Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, tedd őket a céljaiddá. Ha vizualizálsz valamit, könnyebben lebonthatod a jelenetet alkotó elemeket. Ha képes vagy megálmodni, akkor valami hasonlót meg is tudsz valósítani. Ha azzal motiválod magad, hogy az álmaidat kézzelfogható célokká alakítod, pillanatok alatt egy új helyen találod magad az életedben.
 
A magány olyasvalami, amivel sokan nap mint nap küzdenek. Egy egyszerű tipp, ami segít legyőzni a magányosság érzését, hogy megtanulod élvezni a saját társaságodat. Tanuld meg, hogyan lehetsz önellátó, ami növeli az önbecsülést, ami aztán megszabadít a magánytól való állandó félelemtől.
 
Legyenek céljaid. Ez segít struktúrát adni az életednek. Lehetnek homályos elképzeléseid arról, hogy mit szeretnél csinálni, de ha konkrét céljaid vannak, amelyeket leírsz és minden nap megnézel, az arra késztet, hogy belevágj a célok elérésébe, ahelyett, hogy sóhajtozol és azt mondod, hogy "majd egyszer".
 
Ne félj tanítani! Másokat tanítani, legyen szó akár arról, hogy megtanítasz egy gyereket cipőt kötni, akár arról, hogy egy munkatársadat megtanítod egy új, összetett feladat kezelésére, erőt ad. Nem kell, hogy mi magunk is szakértők legyünk ahhoz, hogy készek legyünk segítő kezet nyújtani, ha valakinek szüksége van rá.
 
Ne üljünk magas lóra a személyes fejlődéshez vezető úton. A megvilágosodott úton járni nagyszerű dolog, de azon is dolgoznod kell, hogy megértsd, miért választjuk néha az alacsony utat, hogy minimalizálhasd az ezzel töltött időt. Nem tudsz foglalkozni ezekkel az ösztönökkel anélkül, hogy előbb ne ismernéd el őket. Ne feledd, hogy senki sem hagyja el őket soha teljesen.
 
Készülj fel arra az elkerülhetetlen napra, amikor valaki úgy dönt, hogy megfélemlít, vagy megpróbál lealacsonyítani. Jó eséllyel biztosan nem érdemled meg ezt a fajta bánásmódot, de mindenkivel előfordul. Gondold át, hogyan tudnál racionálisan, udvariasan és értelmesen reagálni a szurkálódásaikra, hogy elkerüld a konfliktust, de tudasd az illetővel, hogy túllőtt a célon. Ez segíteni fog abban, hogy felülemelkedj a bántáson, amely mindig együtt jár az ilyen típusú negatív interakciókkal.
 
Koncentrálj arra, hogy egyszerre csak egy napot vészelj át. Néha a legelején, amikor megpróbálunk leszokni egy rossz szokásról vagy jobb viselkedést megvalósítani, még kisebb időbeli lépésekben kell gondolkodnunk. Nagyon kevés ember képes egyszerre nagy változásokat végrehajtani, és száz százalékban sikerrel járni.
 
Ne feledjük, hogy a tétlenségnek gyakran következményei vannak. Akár úgy döntünk, hogy késve fizetjük ki a számláinkat, akár úgy, hogy két nappal a határidő után adjuk le a munkahelyi projektet, a legtöbbször negatív következményei vannak a tétlenségünknek. Lehet, hogy csak egy kis pénzbüntetést kell fizetnünk a számla után, de a késedelmes projekt azt is jelentheti, hogy a következő előléptetésnél kihagynak minket.
 
Ha önsegítő szerekhez fordulsz, hogy segíts a depressziódon, egy remek tipp, hogy igyekezz gazdagítani a családoddal és a barátaiddal való kapcsolatodat. Gyakran előfordul, hogy az életünket teljesebbnek érezzük, ha sok emberrel erős kapcsolatunk van, és ez egy nagyszerű módja annak, hogy ezt elérjük.
Ügyelj arra, hogy rendszeres időközönként nyomon kövesd a fejlődésedet. Számos egészségügyi és fitneszcélhoz léteznek okostelefonra készült alkalmazások, amelyek segíthetnek. Más fejlesztések esetében egy egyszerű táblázattal vagy grafikonnal saját nyomkövetőt készíthetsz. Ez segít abban, hogy lásd, milyen messzire jutottál, és abban is, hogy megtartsd a lendületedet.
 
Ahhoz, hogy valóban fejlődj személyiségként, tanulmányozd a változást. Keresd a változást a környezetedben, és figyeld, hogyan történik. Ha elkezded megérteni a változást, akkor elkezded csiszolni a képességeidet, hogy alkalmazkodni tudj bármilyen helyzethez, és a saját életedben is felkészültebb leszel a saját kihívásaiddal való szembenézésre.
 
Ha egy hangot hallasz a fejedben, nagy valószínűséggel csak a tudatalattid beszél hozzád. Ezeket a szavakat, amelyeket hallasz, megerősítéseknek vagy belső hangodnak nevezzük. Ezek közül néhány lehet pozitív, és néhány lehet negatív. A cél az, hogy a pozitívokra koncentrálj, és azon dolgozz, hogy a negatívakat kiiktasd.
 
Ne hagyatkozz pusztán a memóriádra a tudás tekintetében, fektess be a dolgok teljes megértésébe. Az élethez és a tanuláshoz nem csak a "hogyan" és a "mit" megértésének céljával kell közelítened, hanem a "miért" megértésével is. Amikor elkezded felfogni, hogy miért történt valami, a tudás egy olyan rétegét nyitod meg, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak.
 
A szociális készségeid fejlesztése segít a személyes fejlődésedben. Ha erős, szilárd és megbízható kapcsolataid vannak, több támogatáshoz juthatsz hozzá. A barátaid segíteni fognak abban, hogy többet fedezz fel önmagadról egy olyan perspektívából, amivel te egyszerűen nem rendelkezel.
 
Ne félj kockázatot vállalni a boldogságra való törekvés során. Félelmetes lehet kilépni a komfortzónádból, mert félsz a kudarctól vagy az elutasítástól, pedig, ha soha nem vállalsz kockázatot, az beteljesületlenül hagy. A kockázatvállalás bátorságot jelent, ami szükséges tulajdonság a boldogság megtalálásához.
 
Hajlandónak kell lenned végig vinni a céljaidat, és meg kell próbálnod még azokat a mindennapi dolgokat is, amelyeket a legnehezebbnek találsz. Mindenki ránéz a "tennivalólistájára", és a könnyű dolgokkal kezdi. Kezdd a nehezebb napi feladatokkal, és meglátod, hogy mérhetetlenül sokat fogsz fejlődni ebből a tapasztalatból.
 
Felfedezni, hogy ki vagy te, mint egyéniség, az egyik legnehezebb dolog lehet az életben - személyes fejlődés ide vagy oda. A kísérletezés és az önkifejezés elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk a magunkévá válásban. Amint elkezdesz azonosulni azzal, ami neked működik, amikor kifejezed magad, magabiztosabb és boldogabb leszel. Élvezd és szeresd magad!!!
 

<-- Vissza a Segíts magadon a jobb élethez! Nógrádsáp Nógrád megye blog oldalra!