Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Személyes fejlődés Békéscsaba Békés megye

Bár úgy tűnik, mintha a személyes fejlődésnek az egyik legtermészetesebb és legkönnyebben megvalósítható dolognak kellene lennie, mégis elég nehéz elkötelezni magunkat amellett, hogy megváltoztassunk dolgokat magunkkal kapcsolatban. Bár a múltbeli kudarcai miatt talán frusztrált, ez a cikk célja, hogy olyan tippeket adjon, amelyekkel a jövőben is sikereket érhet el. Hogyan teremtsünk boldog, egészséges otthont!

Bár úgy tűnik, mintha a személyes fejlődésnek az egyik legtermészetesebb és legkönnyebben megvalósítható dolognak kellene lennie, mégis elég nehéz elkötelezni magunkat amellett, hogy megváltoztassunk dolgokat magunkkal kapcsolatban. Bár a múltbeli kudarcai miatt talán frusztrált, ez a cikk célja, hogy olyan tippeket adjon, amelyekkel a jövőben is sikereket érhet el.

Válassza meg a hiedelmeit a tudás pozíciójából. Sok embernek vannak olyan erős meggyőződései, amelyek, ha megvizsgálják őket, nem állják meg a helyüket, és emiatt ostobának tűnnek, és ostobának érzik magukat. Igazolja meggyőződéseit kutatással és az igazságra való törekvéssel. Ezáltal valódi hatalmat kaphat ahhoz, hogy megvédje a meggyőződéseit, és ellenőrizze az állításait.

Akár hiszik, akár nem, ha túl kedvesek vagyunk másokkal, az gyakran azt jelenti, hogy nem vagyunk elég kedvesek önmagunkkal. A személyes fejlődés része az önmagával szembeni kötelezettség teljesítése, és ez nem mindig valósítható meg, ha egy tucatnyi embernek van kiszolgáltatva. Önmagát kell a prioritási lista élére helyeznie, és csak azután törődnie másokkal.

Kérjen őszintén és gyakran visszajelzést, ha a személyes fejlődéséről van szó. Az irodában alakítson ki egy támogató struktúrát olyan emberekből, akiket ismer és tisztel, hogy rendszeresen visszajelzést adjanak arról, hogyan halad a fejlesztési tervével. Otthon pedig őszintén kérje meg a családját, hogy segítsenek céljai elérésében. Ügyeljen arra, hogy minden visszajelzést ajándékként fogadjon el, még akkor is, ha nehéz hallani.

Tanulja meg elviselni, ha másoknak kellemetlen a nem szó. Mindenkinek szüksége van arra, hogy valamire nemet mondjon. Ellenkező esetben az életünkben lévő többi ember annyit vesz el az időnkből és erőforrásainkból, amennyit mi adhatunk nekik. Ha valaki nemet hall és negatívan reagál, az inkább róla szól, mint önről. Ha kitartanak, kérdezzük meg, miért várják el, hogy nemet mondjunk a saját családunkra, egészségünkre, céljainkra stb. csak azért, hogy igent mondhassunk nekik. Csak akkor mondjon igent, ha olyasmiről van szó, amit valóban szeretne.

Tanulja meg megtalálni az egyensúlyt a lendület és az óvatosság között. Csiszolja azon képességét, hogy felmérje az útjába kerülő lehetőségek kockázatát, és aztán kérdezze meg magától, mennyire akarja a jutalmat. Nincs öröm némi kockázat nélkül, de nem minden jutalom éri meg. Spóroljon időt és energiát arra, ami a legfontosabb az Ön számára.

Sorolja fel az életében felmerülő összes akadályát, kisebb és nagyobb, hosszú és rövid távú  akadályokat egyaránt. Ezek lehetnek akadályok a múltból, a jelenből vagy a jövőből. Vizsgálja meg, hogy milyen különböző módon tudta leküzdeni a múltbéli nehézségeket, a jelenlegi problémáira vagy gondjaira milyen lehetséges megoldásokat talált, és hogyan előzheti meg a jövőbeni akadályokat, vagy hogyan dolgozhat ki vészhelyzeti tervet.

Rendkívül fontos, hogy betekintést nyerjen abba, hogy ki is Ön valójában. Azzal, hogy pontosan tudja, ki is Ön, mit szeret és mit nem szeret, és miben hisz igazán, messzire juthat a személyes fejlődése terén. Képes lesz nagyobb önbizalmat kifejezni, és nem áll ki olyan dolgok mellett, amelyekről tudja, hogy nem illenek az életébe.

Találja meg a legjobb részét önmagának, és ebből kiindulva építsen a jellemére. Ha egyszer időt szán arra, hogy visszalépjen, és megtanulja azokat a dolgokat, amelyeket szeret magában, képes lesz arra, hogy ezekre a dolgokra építsen, és azzá a nagyszerű emberré váljon, aki lenni szeretne.

Talán a legfontosabb dolog a személyes fejlődéssel kapcsolatban az, hogy maradjon türelmes és elkötelezett az önmaga megváltoztatásának folyamata iránt. Az eredmények nem fognak egyik napról a másikra bekövetkezni, és bár könnyű frusztrálódni, ha a cikk tippjeit alkalmazza a mindennapi életében, segíthet abban, hogy elérje a kívánt változásokat.
 

<-- Vissza a Személyes fejlődés Békéscsaba Békés megye blog oldalra!