Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Szőnyegtisztítás tippek és trükkök

Ha valaha is tisztíttatta szőnyegeit, akkor valószínűleg problémákba ütközött. Ez azért van, mert nem elég tájékozott ahhoz, hogy biztosan a legjobb döntést hozza meg. Talán még azt is megpróbálta, hogy maga tisztítsa meg őket szakszerűen. Ehelyett fordítson nagy figyelmet az alábbi hasznos tanácsokra, hogy neki is kezdhessen.
  Szőnyegtisztítás 1x1: Egyszerű tippek és trükkök

Ha valaha is tisztíttatta szőnyegeit, akkor valószínűleg problémákba ütközött. Ez azért van, mert nem elég tájékozott ahhoz, hogy biztosan a legjobb döntést hozza meg. Talán még azt is megpróbálta, hogy maga tisztítsa meg őket szakszerűen. Ehelyett fordítson nagy figyelmet az alábbi hasznos tanácsokra, hogy neki is kezdhessen.

Porszívózáskor ossza a szobát kisebb részekre, hogy megkönnyítse a munkáját. Ez segít elkerülni, hogy ugyanazt a területet újra és újra felporszívózza. Ha a szoba négyzet alakú, a hatékonyabb takarítás érdekében ossza négy részre a helyiséget.

A szőnyegtisztítás során győződjön meg róla, hogy eltávolítja az összes nagyméretű tárgyat, például a játékokat és a bútorokat. Az utolsó dolog, amit szeretne, hogy kihagyjon egy olyan helyet, ahol sok szennyeződés van, mert valami eltakarta a területet. Ez segít abban, hogy hatékonyabbá váljon a tisztítás.

Győződjön meg róla, hogy a szőnyegtisztító cég rendelkezik biztosítással. Nem szeretné, ha bárkit beengedne az otthonába, hogy munkát végezzen, és nem rendelkezik megfelelő biztosítással. Meg kell győződnie arról, hogy van módjuk arra, hogy mindent pótoljanak, ha kárt okoznak, miközben munkát végeznek az otthonában.

A professzionális szőnyegtisztító cégek különböző módon tisztítják meg az otthonában lévő szőnyegeket. Próbáljon meg olyat választani, amelyik jól működik az Ön számára. Ha olyan céget választ, amely "nedves "módszert alkalmaz, ne feledje, hogy jelentős száradási időbe telhet, mielőtt újra használhatja a területet.

Tudja meg, hogy milyen típusú vegyszereket használnak. Mielőtt megérkezik a szőnyegtisztításra vonatkozó időpont, győződjön meg róla, hogy tudja, mit fognak használni otthonában. Egyes tisztító vegyszerek potenciálisan károsak, mind a környezetre, mind az érzékeny légzőszervekkel rendelkező emberekre nézve. Mindig meg kell győződnie arról, hogy az otthonában használt termékek megfelelnek-e az Ön jóváhagyásának.

Győződjön meg róla, hogy megmutatja a szőnyegtisztító cégnek, hogy a szőnyeg mely foltjai igényelnek különleges kezelést. Nem minden szőnyeg és folt reagál ugyanarra a kezelésre. Minden nehezen tisztítható étel- és italfolt, háziállatfolt és hasonlók speciális termékalkalmazást igényelnek annak érdekében, hogy hatékonyan megszabaduljanak tőlük.

Ha egy szőnyegtisztító cég egyszerűen a házban lévő szobák száma alapján árajánlatot tesz, legyen tisztában azzal, hogy nem biztos, hogy teljesen korrektek. A házak mérete nagymértékben eltér. Az Ön nappalija lényegesen kisebb (vagy nagyobb) lehet, mint valaki másé. Ezért a legtöbb jó hírű cég az Ön négyzetmétere alapján ad árat.

Nagyon körültekintően válassza ki a szőnyeget. A szőnyeg színe és textúrája fontos szerepet kell, hogy játsszon a döntésében, de a tisztítási folyamatról is tájékozódnia kell. Ha lehetséges, válasszon minőségi foltálló szőnyeget, hogy könnyen megszabaduljon a foltoktól, ahelyett, hogy magas karbantartási igényű szőnyeget választana.
A szőnyegtisztítóknak engedélyezettnek kell lenniük. Ez egy elismert tanúsítási forma a szőnyegtisztítás világában. A garantált szőnyeget tanúsított szőnyegtisztító szakembernek kell ellátnia. A gyártó érvénytelenítheti a szőnyeg garanciáját, ha nincs tanúsítás.

Mielőtt szőnyegtisztító céget kér fel, győződjön meg arról, hogy a technikusok jól képzettek a tisztítási folyamatban. Fontos, hogy a technikusok elég jól tudják kezelni a berendezéseket, és valóban képesek eltávolítani a kemény foltokat. Ha kétségei vannak, a biztonság kedvéért kerülje el a cég felkérését.
Tesztelje a terméket a házában, hogy megállapítsa, megfelel-e a célnak.

Amikor a helyi cégek között választ, egy nagyon fontos kérdést kell feltennie: nyújtanak-e valamilyen garanciát? Ha nem, akkor olyan céget kell keresnie, amelyik igen. Ha nem bíznak eléggé a saját szolgáltatásaikban ahhoz, hogy garantálják a munkájukat, miért bízna meg bennük egyáltalán?

Soha ne dörzsölje a foltot, hogy megpróbálja eltávolítani. Ezzel csak mélyebbre nyomja a szőnyegbe. Inkább tapogassa le a foltot a legjobb képességei szerint, mielőtt tisztítószerhez nyúlna. Kérje meg a céget, hogy gőztisztítót használjon, hogy ezután teljesen eltüntesse a foltot.

Gőztisztításkor ne használjon túl sok tisztítószert. Ez azért fontos, mert a túl sok termék tönkre teheti a szőnyeg színeit. Olyan tisztítószert keressen, amelynek pH-ja nem magasabb 10-nél, mivel ez megakadályozza, hogy a szőnyeg szálai negatívan befolyásolják.

Kérjen írásos garanciát. Ha a cég, amelyet igénybe kíván venni, garanciát vállal, kérje, hogy azt írásban hozzák magukkal. Ha nem kínálnak ilyet, ne kérje fel őket. Minden jó hírű cégnél rendelkezésre áll a garancia írásos példánya, amely biztosítja, hogy nagyszerű munkát végeznek.

Csak jó hírű alkalmazottakat alkalmazzon bármelyik szolgáltatásra, ha a helyi cégek közül választ. Ha nem, akkor olyan céget kell keresnie, amelyik igen, jó hírű. Ha nem bíznak eléggé a saját szolgáltatásaikban ahhoz, hogy garantálják a munkájukat, miért bízna meg bennük egyáltalán?

Próbáljon meg minél több nagyméretű bútordarabot mozgatni, mielőtt a professzionális szőnyegtisztítók megérkeznek. Bár nem látja a szőnyeget ezek alatt a bútorok alatt, ez egy olyan hely, ahol a por, a szennyeződés és a piszok elrejtőzhet. Tisztításával tisztábbá teszi otthona megjelenését, illatát és érzését.

A körömlakkfoltoktól nehéz lehet megszabadulni. A körömlakkfoltoktól úgy lehet a legkönnyebben megszabadulni, ha a foltra némi vegytisztító oldószert, mosogatószert, ecetet vagy mosószert ken a foltra. Keverje össze e termékek bármelyikét egy kis vízzel, vigye fel a foltra, és törölje le.

Most már a helyes irányba kell haladnia, amikor a szőnyegtisztító cég kiválasztásáról van szó. Nem választhat csak úgy egy céget megfelelő ismeretek és vizsgálat nélkül, és nem várhatja el, hogy minden simán megy. Ehelyett használja a tanultakat, hogy segítsen kitalálni és helyesen elvégezni a munkát.
 

<-- Vissza a Szőnyegtisztítás tippek és trükkök blog oldalra!